DeeDee je rođena 25. juna 1985. godine. Osnovno, srednje i visoko obrazovanje završila je u Tuzli, gdje je i započela svoj kreativni rad još kao djevojčica.

Profesionalno se počela baviti dizajnerskim radom prije desetak godina kada je prvi put javno izlagala svoje kreacije i to na najprestižnijem modnom događaju u našoj zemlji „BH Fashion Week-u“. Kreacije je izlagala na Fashion Week-u dvije godine. U to vrijeme se aktivno bavila manekenstvom što ju je približilo modnom svijetu. To je svakako iskoristila kao značajnu priliku da predstavi svoj talenat, nametne se svijetu mode i širem tržištu u BiH i šire, te da se potpuno približi modnom dizajnu. 

DeeDee u svom radu voli da spaja nespojivo – kada je riječ o materijalima, dezenima i stilovima. U potpunosti glorifikuje i naglašava ženstvenost, ali na potpuno profinjen i jedinstven način. Inspiraciju crpi iz svega lijepoga što je okružuje, osobito iz prirode. Bitno je samo zatvoriti oči i prepustiti se mašti...

Kroz DeeDee kolekcije se konstantno provlači i prepoznatljivo ih prožima njena lična fasciniranost morem i njegovim beskrajnim plavetnilom, sa upečatljivim simbolima mora, kao detaljima DeeDee kreacija. Način na koji je percipirala stvari oko sebe oduvijek je uslovljavao ono kakva je ona i čime se bavi.